vrijdag 25 april 2008

Aantal PRT-projecten in Uruzgan afgerond

Deze week werd een aantal projecten van het Provinciaal Reconstructie Team in Uruzgan succesvol afgesloten. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie donderdag gezegd.

In Deh Rawod is het Districtscentrum gerenoveerd. In Chora is een school opgeknapt en zijn lesmiddelen afgeleverd. In de omgeving van Tarin Kowt werd een duiker gerepareerd die was ingestort.

Op verschillende plaatsen in Uruzgan voert het PRT irrigatieprojecten uit.

Hydro Electric Powerplant
Tijdens de operatie Now Ghar legden militairen van het PRT bezoeken af aan enkele dorpjes in en rond de westkant van het Deh Rashan-gebied om hier onder meer te spreken met enkele dorpsoudsten om plannen te maken voor de aanleg van een Hydro Electric Powerplant (HEP).

Door gebruik te maken van waterkracht van een rivier kan een HEP op een eenvoudige manier elektriciteit opwekken die kan worden gebruikt voor het laten branden van verlichting. Dat moet onder meer de veiligheid in het gebied versterken.

Bij het tot stand komen van de projecten wordt zo nauw mogelijk samengewerkt met de plaatselijke overheid en bewoners om zoveel mogelijk in te spelen op de behoeften die bij hen
leven.